banner vanderven tekst

Adfiz, adviseurs in financiële zekerheid

Adfiz is de grootste branchevereniging van onafhankelijke financiële intermediairs in Nederland. De leden van Adfiz hebben samen ruim 1.600 vestigingen in Nederland. Financieel adviseurs die lid zijn van Adfiz zijn actief in verzekeringen, pensioenen en/of financiële planning, zijn professioneel en deskundig, zoeken naar constante verbetering en hechten aan maatschappelijke waardering voor hun werk.

Drie op de vier huishoudens en nagenoeg iedere Nederlandse onderneming heeft één of meer verzekeringen afgesloten via een intermediair. De leden van Adfiz bieden samen werk aan 15.000 mensen en bedienen zo'n 7 miljoen relaties. Het marktaandeel van de Adfizleden in de intermediaire distributie is ongeveer 50%.

Financieel dienstverleners die lid zijn van Adfiz kiezen er voor zich kwalitatief te onderscheiden. Zij kiezen er met hun lidmaatschap actief en vrijwillig voor te voldoen aan een aantal lidmaatschapseisen, die hen onderscheidend maken in de markt en die de consument meer zekerheid geven. Zij onderwerpen zich onder meer aan gedragscodes op het gebied van onafhankelijkheid van advies en integriteit.

Adfiz is de fusievereniging van NVA en NBVA. Deze rechtsvoorgangers van Adfiz hanteerden ook eisen rondom adviesvrijheid en kenden specifieke gedragsregels of ereregels. 

Bekijk:pdfAdfiz-code voor Onafhankelijk Advies
Bekijk:pdf Adfiz Integriteitscode

logo_Adfiz
BEZOEK DE SITE

Verzekeringsnieuws

25 april 2019

Adviseur Schade zakelijk | Schade particulier | Inkomen | Vermogen

 

Postbus 4703  |  4803 ES  BREDA  |  T: 076 - 886 21 51 |  E: